Media

_____________________________________________________________________________________________

 

 

 

Oktober 2012

 

Karine de Laat (li) en Martine Lijftogt-Mackay (re).

Sahin Market uit Renkum zorgde voor een gezonde versnapering voor de deelnemers.

Totale ontspanning voor mantelzorgers

HEELSUM - ,,Wat heerlijk om even niet te organiseren en alles los te kunnenlaten.'' De twee wellnessdagen, die onlangs voor mantelzorgers werden gehouden,waren een groot succes. Het waren voornamelijk vrouwen die gemasseerd wildenworden, maar ook de mannen waren enthousiast.

Meer dan dertig mantelzorgers maakten in gebruik van het aanbod in buurtcentrumde Hucht in Heelsum. Ze konden kiezen tussen een stoelmassage of voor eenvoetreflexmassage. ,,Voetreflexmassage is nog niet zo heel bekend, maar erworden mooie resultaten mee bereikt. Mensen zijn zich vaak niet bewust hoeveelspanning en leed ze in de voeten en benen meedragen. Voetreflexmassage is meerdan ontspanning, want het heeft effect op alle lichaamsfuncties'', verteltKarine de Laat, verbonden aan schoonheidssalon Praktijk MOOI! in Heelsum.

Stoelmassage
Ook de stoelmassage door Martine Lijftogt-Mackay, die een eigen bedrijf heeft,viel in goede aarde: ,,Stoelmassage is laagdrempelig, mensen hoeven er nietvoor uit de kleren. Ik masseer niet alleen de rug. Ook hoofd, nek, armen,handen en benen krijgen aandacht. Na twintig minuten voel je je als herboren.'Ik voel mijn hele lijf weer', meldde één van de deelnemers. Het is ontzettenddankbaar om mensen die gewend zijn te zorgen, een moment aandacht voor henzelfte geven."

Margriet de Bot, die het Steunpunt Mantelzorg Renkum coördineert, organiseertregelmatig activiteiten voor mantelzorgers. ,,Ik merk dat er veel behoefte isaan ontspanning. De ene keer draaien we een film, de andere keer gaan webloemschikken.'' De Bot is erg enthousiast over de wellnessdagen. ,,Ik zie demensen heel ontspannen terugkomen uit de massage. Deelnemers vonden het voorherhaling vatbaar en dat is het mooiste compliment dat je kunt krijgen.''

* Meer info: Steunpunt Mantelzorg van Solidez, tel. 0317-615930.