Shantala Babymassage

Wat is Shantala babymassage?

De Franse dokter Leboyer, onder andere bekend van de eerste onderwater bevallingen, kwam in India in contact met de Shantala massage. Daar is het heel gewoon dat baby’s door hun moeders dagelijks worden gemasseerd. Deze vaardigheid wordt van moeder aan dochter doorgegeven. Dr. Leboyer is alom bekend om zijn kindvriendelijke aanpak. Hij was van mening dat ouders , naast alle hygiënische verworvenheden van deze moderne tijd, hun kroost ook warmte en geborgenheid dienen te geven, zodat ze kunnen opgroeien tot emotioneel evenwichtige mensen.

Maak contact met je kindje door massage

Veilig negen maanden in de baarmoeder gewiegd en gevoed worden is een hele ervaring. Maar dan komt het moment dan een nieuw leven start, alles is niet meer vanzelfsprekend aanwezig, we zullen nu samen verder moeten, maar hoe zal dat gaan, er gebeurt zoveel en… verstaan we elkaar voldoende?|
Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Zonder woorden leren we de taal van de baby verstaan, lichaamstaal. In de eerste negen maanden is dit de enige taal die de baby spreekt. Met Shantala massage, die eenvoudig aan te leren is, activeer je zowel je eigen zintuigen als die van je baby. Hierdoor voel je intuïtief aan wat goed is voor de baby.

Door de babymassage slapen baby’s regelmatiger, krijgen ze een betere spijsvertering en een groter besef van geborgenheid. Zij accepteren zichzelf gevoelsmatig makkelijker. –

De cursus:

Wat is Shantala-babymassage?
Het is een veilige en integere manier van masseren. Het onderscheidt zich van anderemassages doordat je op de grond zit en alle rust de baby masseert. Daardoorversterkt het de band met elkaar en geeft het voor beiden een fijneontspanning. Je kan ook de baby op schoot masseren waardoor er nog meer lichamelijkcontact is.

Hoe is de cursus opgebouwd?
Per cursus zijn er 4-6 deelnemers waardoor er ruimte is voor persoonlijke begeleiding.
De cursus bestaat uit 4 lessen van 90 minuten.Tijdens de cursus krijg je een gelamineerde reader. Daardoor kan je er gemakkelijk zelf mee aan de slag.

Wat kost het? Op aanvraag.

Wat krijg je daarvoor?

  • De volledige cursus;
  • Persoonlijke aandacht;
  • Gratis massage-olie tijdens de lessen;
  • Reader;
  • 10% Korting op aanschaf 75 cl druivenpit-massage-olie met doseerflesje.

Wanneer is het? We maken de afspraken in overleg.

Waar is het?
In mijn praktijk. Doornenkampseweg 11, Heelsum
Privéles en groeps-les op een andere locatie zijn ook mogelijk.

Hoe meld ik me aan?
Via e-mail: info@bijmartineingoedehanden.nl

Het is ook mogelijk om individueel les te krijgen. Neem contact met mij op voor meer informatie.