Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsperiode is een bijzonder en spannende tijd voor de aanstaande moeder. Er gebeurt veel in het lichaam. Het toenemende gewicht, de veranderende hormoonhuishouding, rugklachten en vochtvasthouden zijn enkele voorbeelden van lichaamskwalen die voorkomen bij de zwangere vrouw. Extra aandacht en zorg is in deze periode geen overbodige luxe.

Een zwangerschapsmassage biedt uitkomst voor verschillende zwangerschapskwalen. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat massage een positief effect heeft op ons immuunscysteem en het stresshormoon cortisol verlaagt.

Massage verlicht de pijn, verlaagt het stressgehalte in ons systeem en heeft een kalmerende werking. Zwangerschaps massage verbetert tevens de doorbloeding waardoor er meer voedingsstoffen en zuurstof beschikbaar komen voor het kindje in de buik. Kortom, een zwangerschapsmassage is een weldaad voor moeder en kind.

U kunt ervoor kiezen op de massagestoel of op de massagetafel gemasseerd te worden. kunt u niet meer op uw buik liggen, dan masseer ik u in zijligging. u wordt ondersteund door meerdere kussens zodat u comfortabel ligt.

De olie die ik gebruik is druivenpitollie. deze olie is koudgeperst, zuiver en zonder toevoeging van conserveringsmiddelen of geurstoffen. Desgewenst kan ik wel etherische olie toevoegen. Met name mandarijn en lavendel werken ontspannend voor zwangere vrouwen.

Er zijn enkele redenen waardoor ik u niet kan masseren. Dit zijn misselijkheid, duizeligheid, trombose, bloeduitstortingen. hoge koorts, verhoogde bloeddruk, infecties van de huid, hartproblemen.