VLOW® Borstweefselbehandeling

Gezonde borsten horen geen pijn te doen. Blijf niet onnodig met je klachten rondlopen, je kan er zelf ervoor zorgen dat je borsten (weer) gezond zijn.

Klachtenvermindering

VLOW® Borstweefselbehandeling is een specifieke behandeling, gericht op het verminderen van lokale borstklachten. Opeenhoping van opgeslagen afvalstoffen in het vetweefsel kan leiden tot pijnlijke, hard aanvoelende of knobbelige borsten. Bij cystevorming, verklevingen en mastopatie kan een behandeling zorgen voor klachtenvermindering.

​Een VLOW® Borstweefselbehandeling zorgt voor een betere doorbloeding en voor een optimalisatie van de lymfestroom in het borstweefsel. Daardoor kunnen de afvalstoffen beter afgevoerd worden. Verklevingen en kleine cystes kunnen zelfs verdwijnen.

​Koester je borsten

Je borsten voelen na een behandeling zachter, minder pijnlijk, en meer eigen aan. Je gevoel van vrouw-zijn wordt versterkt. Ook kan het oude trauma’s en taboes helen. Als je geen klachten hebt, is het goed om je borsten regelmatig (minimaal een keer per jaar) te laten verzorgen door deze zachte, liefdevolle behandeling.

​Preventieve borstgezondheid

Als je regelmatig een borstweefselbehandeling ondergaat, kan dit klachten en problemen op langere termijn voorkomen. Gun jezelf preventieve borstgezondheid.

Ook  jij bent het waard om zachte, soepele, pijnvrije borsten te hebben!

 • Heb jij regelmatig gevoelige of pijnlijke borsten?
 • Of ben je bekend met mastitis, mastopathie, kleine cysten of fibromen*)?
 • Heb je een kinderwens en wil je straks borstvoeding geven?
 • Of heb je eigenlijk helemaal nergens last van, maar wil je gewoon heel goed voor je borsten zorgen?

*) door een regulier arts vastgesteld

Dan is een VLOW®-borstweefselbehandeling interessant voor jou!

VLOW®-borstweefselbehandelingen: Aandacht en verzorging voor je borsten

VLOW®-borstweefselbehandelingen zijn in Nederland ontwikkeld door LifeStream en zijn uniek in de wereld. LifeStream streeft ernaar dat vrouwen meer inzicht en controle krijgen over de conditie van hun borsten.

Uit de praktijk blijkt dat de meeste vrouwen verhardingen en pijnlijke plekken in hun borsten hebben. In de meeste gevallen zijn deze onschuldig en veroorzaken ze geen problemen. Soms veroorzaken ze echter pijn tijdens de menstruatie of maken ze aanraking minder aangenaam en kunnen de verhardingen zich verder ontwikkelen en vormveranderingen veroorzaken *).

*) Bij twijfel over de conditie van het borstweefsel wordt altijd doorverwezen naar de huisarts of specialist.

De zachtaardige VLOW®-behandeltechnieken die door LifeStream ontwikkeld zijn, maken het mogelijk om de meeste verhardingen in de borst te verzachten of zelfs langdurig te verwijderen.

De VLOW®-behandelingen zijn er op gericht de doorbloeding van de borst te verbeteren en houden de borsten daarmee in een optimale conditie. Behalve de genezende werking hebben de behandelingen vaak ook een positief effect op je emotionele gesteldheid en hoe je je borsten ervaart.

LifeStream heeft er voor gekozen om alleen vrouwen op te leiden tot VLOW®-borstweefselbehandelaar. Vrouwen voor vrouwen. Een VLOW®-behandelaar is speciaal opgeleid om jou te ontzorgen als je borstklachten hebt en geeft je het gevoel terug dat je borsten een volwaardig deel van je lichaam zijn.

Wil je een afspraak maken bij één van onze geregistreerde VLOW®-borstweefselbehandelaars, kijk dan op de website: lifestream.earth/register

De behandeling

 • Door de VLOW®-borstweefselbehandelingen kan het borstweefsel gezonder, zachter en soepeler worden. *
 • De VLOW®-technieken berusten op zachte weefselbehandelingen en zijn gebaseerd op natuurgeneeskundige principes.
 • De behandelingen stimuleren het zelfgenezend vermogen, zijn veilig en zoals uit de ervaringen van cliënten blijkt, zeer effectief.
 • De VLOW®-borstweefselbehandelingen dragen er aan bij dat je borsten prettig en gezond aanvoelen, zodat je trots kunt zijn op je borsten en zorgeloos mag genieten van je vrouwelijkheid.
 • Je krijgt ook tips en adviezen mee hoe je zelf je borstgezondheid kunt stimuleren.

Voor wie

Wij adviseren iedere vrouw halfjaarlijks een VLOW®-borstweefselbehandeling te ondergaan als zelfverzorging. VLOW®-borstweefselbehandelingen zijn geschikt voor iedere vrouw en worden speciaal aanbevolen, als je…

 • Inzicht wil krijgen over de conditie van je borsten.
 • Je borsten wil verzorgen en je je comfortabel wil voelen met je borsten.
 • Zwanger wil worden en je van plan bent borstvoeding te gaan geven.
 • Harde korrels, onregelmatigheden of verhardingen in je borstweefsel voelt.
 • Gevoelige of pijnlijke borsten ervaart, bijvoorbeeld bij aanraking, tijdens je menstruatie of gedurende de overgang.
 • Van een arts de diagnose hebt gekregen van mastopathie, kleine cysten, fibroadenomen of mastitis.
 • Je zorgen maakt over je borstgezondheid of als er onregelmatigheden zijn vastgesteld bij een thermografie, echografie of mammografie.
 • Napijn of pijnlijk littekenweefsel hebt na een borstoperatie of na de bestraling.

Wil je ook opgeleid worden tot VLOW®-borstweefselbehandelaar? Kijk dan op de website van onze opleiding.

VLOW®- Borstweefselbehandelaar

Sinds November 2017 ben ik werkzaam als  Geregistreerd VLOW® -Borstweefselbehandelaar.

De VLOW®-borstweefselbehandelingen zijn in Nederland ontwikkeld door LifeStream en zijn uniek in de wereld.

LifeStream streeft ernaar dat vrouwen meer inzicht en controle krijgen over de conditie van hun borsten.

Uit de praktijk blijkt dat de meeste vrouwen verhardingen en pijnlijke plekken in hun borsten hebben. In de meeste gevallen zijn deze onschuldig en veroorzaken ze geen problemen.

Soms doen ze pijn tijdens de menstruatie of maken ze aanraking minder aangenaam. Ook kunnen verhardingen zich verder ontwikkelen en vormveranderingen van de borst en/of tepel veroorzaken.

De zachtaardige VLOW®-behandelingen die door LifeStream ontwikkeld zijn, maken het mogelijk om de meeste verhardingen in de borst te verzachten of zelfs langdurig te verwijderen.

De VLOW®-behandelingen verbeteren de doorbloeding van de borst en houden de borsten daarmee in een optimale conditie.

Behalve de genezende werking hebben de behandelingen vaak ook een positief effect op je emotionele gesteldheid en hoe je je borsten ervaart.

Als VLOW®-behandelaar geef ik borstweefselbehandelingen en de behandeling is er speciaal op gericht om jou te ontzorgen als je borstklachten hebt of als je wilt voorkomen dat je borstklachten krijgt.

De behandelingen worden gegeven op basis van natuurgeneeskundige principes. Het borstweefsel wordt handmatig onderzocht en vervolgens behandeld met speciale fasciale technieken. Zo wordt er gestimuleerd dat verhardingen en toxines uit het borstweefsel door het lichaam worden verwijderd, wat leidt tot langdurige pijnvermindering. Dit effect is direct na de eerste behandeling al voelbaar.

VLOW ® – Borstweefselbehandelingen worden extra aanbevolen bij:

 • Zwangerschapswens: U bent van plan zwanger te worden en wilt borstvoeding gaan geven.
 • Gevoelige en Pijnlijke Borsten: De borst kan gevoelig zijn of pijnlijke plekken hebben. Zowel aanhoudende of regelmatig terugkerende (bv rond de menstruatie) klachten zijn behandelbaar.
 • Jaarlijkse controle in het Ziekenhuis: Voorafgaand aan afspraak in het ziekenhuis of kliniek als nazorg.
 • Genetische Voorbelasting
 • Schouder & Nekklachten
 • Chronische Mastitis, Mastopathie, Kleine Cysten, Fibromen
 • Preventief willen voorkomen dat er klachten ontstaan en inzicht krijgen over de conditie van uw borsten.

Uitstellen van VLOW® – Borstweefselbehandelingen:

 • Acute klachten: zoals koorts of acute ontstekingen
 • Open wonden en recent operatie hebben ondergaan
 • Gebruik van hoge dosis: Corticosteroiden
 • Binnen één maand een mammografie of thermografie gepland staan
 • Indien u Chemobehandeling en/of Bestraling krijgt!

Hoe vaak is een behandeling nodig?

Voor de meeste vrouwen is 1-3 behandelingen voldoende om de doorbloeding en lymfedrainage te optimaliseren. Bij langdurige klachten kunnen er meer behandelingen nodig zijn.

Tussen de behandelingen zit een periode van 3-4 weken.

Ondanks geen klachten is het toch raadzaam minimaal 1 x per jaar een afspraak te maken voor een VLOW®  – Borstweefselbehandeling.

Dit om de Borstgezondheid te behouden.

Is de behandeling gevoelig?

Wanneer je borsten volledig gezond & ontstekingsvrij zijn is de behandeling pijnloos.

Zijn er wel ontstekingen en/of veel opgehoopte afvalstoffen dan kan de behandeling gevoeliger zijn.

Tijdens de behandeling respecteer ik jouw pijngrens, die overschrijd ik nooit.

Zijn er risico’s aan een behandeling?

De behandeling is helemaal veilig. Wanneer het niet goed aanvoelt, je een knobbeltje voelt waarover je je zorgen maakt of er onverwachts veranderingen in de borst(en) zijn, raadpleeg altijd eerst je huisarts. Die bekijkt of dat verder onderzoek nodig is en zo ja, zal deze je doorsturen naar de specialist.

Het doel van een borstweefselbehandeling is om klachten te verminderen en voorkomen.

Nadere info zie:  http://www.lifestream.earth/register

Voor alle behandelingen geldt dat het geen vervanging is voor een bezoek aan een arts of medisch specialist, bij ziekte en lichamelijke klachten dient u altijd contact op te nemen met uw (huis)arts of medisch specialist.